Sağlık

Ana Şehir’de Ramazan’da sağlıklı beslenme anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız Ramazan ayına özel sahur ve iftarlarda istikrarlı ve sağlıklı beslenme konusunda görüşmeler yapıyor. Rahmetin, mağfiretin ve sonsuz kurtuluşun müjdecisi olan Ramazan ayına özgü beslenme, sağlık açısından büyük önem taşıyor.

ŞİFA VE FAYDALARI TATLI TARİFLERİ

İçimizi ferahlatan manevi iklimde öne çıkan Anne Kent katılımcılarına şifa ve afiyet kaynağı olan tatlıların tanımları anlatılıyor. ramazanda sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra asırlardır sofralarımızı şenlendiriyor. Yaklaşık 600 yıl önce Osmanlı Devleti’nde mısır nişastasını muhafaza etme çabasıyla ortaya çıkan güllaç tatlısı, ramazan şerbeti, güç ve şifa deposu olarak bilinen sahine tatlısının uygulamalı olarak nasıl yapıldığı anlatılıyor.

 

RAMAZAN’DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Büyükşehir Belediyesi diyetisyenleri tarafından gerçekleştirilen Sağlıklı ve Dengeli Beslenme söyleşisinde; Ramazanda beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalar, iftarda doğru beslenme nasıl olmalı? Sahurda doğru beslenme nasıl olmalıdır? Sizi tok tutan besinler nelerdir? Susuzluğumuzu nasıl dengeleyebiliriz? Örnek ramazan menüsü nasıl olmalı? Ramazanda hangi tatlıları tercih etmeliyiz? bahisler konuşuldu.

 

SAHUR EN DEĞERLİ YEMEK

Anne Şehir Merkezi – Magnolia, Gebze Sporcular Merkezi GEBZESEM’de Gebze Mustafa Paşa ve Anne Şehir Merkezi – Mimoza Karamürsel’de gerçekleşen söyleşi; İftardan sonra ara öğün yapılmalı mı? Ara öğün seçenekleri nasıl olmalı? ve katılımcıların üzerinde durduğu konulara yer verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi Diyetisyenleri; Sahurun ​​atlanmaması gereken en kıymetli öğün olduğunu, bizi tok tutacak ve susamamızı engelleyecek besin gruplarına yer verilmesi gerektiğini belirtti. İftarda dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulanırken; İftarın önce su ile veya zeytinli iftar ile açılması ve ardından az yağlı çorba içilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Ramazan ayında kilo almamanın ve sağlıklı oruç tutmanın anahtarının ana yemekten önce 15 dakika beklemenin önemi vurgulandı. Seminer sonunda Şahine, Güllaç tatlısı ve Ramazan şerbetinin yapım aşamaları gösterilerek uygulamalı olarak anlatıldı.

Kardeşliğimizi perçinleyen birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız bu mübarek günlerde katılımcılarıyla öne çıkan Kent Ana’nın faaliyetlerinden faydalanmak için 318 27 25 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. .

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

caldiranajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu